Nilfisk Assortiment

Waarom investeren in autonome reiniging? 

Als uw bedrijf er baat zou bij hebben dat: 

  • Leden toevoegen aan uw schoonmaakteam zonder uw payroll te verhogen
  • Maximaliseren van uw reinigingsefficiëntie
  • Verlagen van de bijhorende kosten
  • Het verbeteren van de betrouwbaarheid, consistentie en kwaliteit van uw vloerverzorging

... dan zijn autonome oplossingen een logische stap in de toekomst van uw intelligent schoonmaken.

Voordelen van autonome reinigingsoplossingen

Vergeleken met traditionele reinigingsapparatuur vormen autonome machines een aanzienlijke initiële investering, maar ze verbeteren onmiddellijk de kwaliteit van de reiniging die u kunt bereiken door de productiviteit van uw personeel te verhogen. Het resultaat is een verbetering van de prestaties, zowel op korte als op lange termijn. In een recente pilotstudie concludeerde een schooldistrict bijvoorbeeld dat een autonome vloerreiniger een middelbare school zou voorzien van de equivalente prestaties van een extra schoonmaker, terwijl het district over een periode van 10 jaar 180.000 aan loon zou besparen.

  1. Personeel vrijmaken voor hoogwaardige taken: De grootste uitdaging voor de schoonmaakafdelingen is een strakke planning, vooral wanneer de teams onderbemand zijn; vinkjes op de schoonmaakchecklist worden vaak niet aangevinkt. Een aanverwant probleem is dat de personele middelen vaak ineffectief worden ingezet. Als het 4 uur duurt om een vloer te schrobben, betekent dit dat een teamlid meestal een schrobzuigmachine moet duwen of rijden voor die 4 uur, waarbij ze in plaats daarvan taken kunnen uitvoeren die een manuele aanpak nodig hebben. Autonome reinigingsoplossingen kunnen dezelfde taken uitvoeren als extra teamleden - en ze vinden het niet erg om het saaie werk te doen. Ze voeren repetitieve, tijdrovende taken uit, zoals de verzorging van grote oppervlakken, zonder toezicht - zodat het personeel zich kan concentreren op taken met een hogere waarde zoals bv. de sanitaire voorzieningen. Hun vermogen om consistente prestaties te leveren stelt schoonmaakploegen in staat om een groter aantal taken uit te voeren en een hogere standaard van schoonmaak te leveren.
  2. Consistente, betrouwbare reinigingsresultaten bereiken: Mensen zijn niet perfect. Onderzoek toont dat, of de schoonmakers nu handmatige of geautomatiseerde vloerreinigingsapparatuur gebruiken, ze meestal bijna 15% van de ruimte missen, zij het door het overslaan van de gangpaden of door het overzien van hoeken. Ter vergelijking: autonome oplossingen maken gebruik van geavanceerde technologie die een dekking van 98% tot 99,5% kan bieden. Uw gebruikers kunnen eenvoudige reinigingsroutes programmeren door rond de omtrek van een te reinigen gebied te rijden, waarna de machine binnen het gegeven pad reinigt totdat het anders is gericht. Als alternatief kunnen ze de machine zelf het meest efficiënte reinigingspad laten berekenen, wat niet alleen een volledige dekking garandeert, maar ook dubbele reiniging elimineert. 
  3. Verlaag uw operationele kosten: Autonome oplossingen vereisen wel een hogere initiële investering dan normaal, maar de terugverdientijd is kort en uw schoonmaakkosten zullen daardoor dalen. De twee factoren die uw terugverdientijd bepalen zijn uw reinigingsfrequentie en uw volledige loonkost, die tot 90% van de schoonmaakkost kan bedragen. Hoe meer u schoonmaakt, hoe hoger de bijbehorende arbeidskosten, hoe sneller een autonome machine zichzelf terugverdient - u hebt effectief een teamlid toegevoegd zonder extra arbeidskosten. Voor faciliteiten die elke dag worden schoongemaakt - zoals winkelcentra, luchthavens en supermarkten - varieert de terugverdientijd meestal van 14 tot 24 maanden.
  4. Ondersteuning van duurzaamheidsinitiatieven: Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven in alle sectoren. Autonome reinigingsmachines kunnen uw duurzaamheidsinitiatieven op verschillende manieren ondersteunen, door gebruik te maken van geavanceerde systemen om zo te besparen op hulpbronnen zoals water en chemicaliën, of door te besparen op elektriciteit door te werken in volledige duisternis.

Op zoek naar een uitstekend werkende schrobzuigmachine met hoge productiviteit om effectief mee te reinigen?

Dan bent u bij King Belgium aan het juist adres.

Meer weten? Download de complete gids hier

Nilfisk Assortiment

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x