BioPak
BioPak biedt een ecologisch alternatief voor conventionele papieren en plastic verpakkingen. Hun doel is het behoud en de bescherming van ons milieu voor de huidige en toekomstige generaties. Biopack-producten worden ontworpen en geproduceerd in een circulaire economie.

Het bedrijf gebruikt snel hernieuwbare materialen, bioplastics op plantaardige basis en verantwoord papier. Dit alles met het doel de meest duurzame verpakkingsoplossingen voor foodservice te produceren voor bedrijven die, net als wij, het milieu willen behouden en beschermen voor de huidige en toekomstige generaties. 

Elk van hun productiefaciliteiten is geselecteerd op basis van hun voortdurende inzet om de milieueffecten van hun activiteiten te verminderen en hun bereidheid en vermogen om te innoveren. De productiefaciliteiten zijn gecertificeerd volgens ISO14001-milieunormen; dit garandeert dat de productiefaciliteiten processen en procedures toepassen om het plaatselijke milieu waarin zij werken te beschermen.


De verschillende gebruikte materialen:


1. Papier

Omdat zoveel verpakkingsproducten van papier worden gemaakt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat onze bossen niet onherstelbaar worden beschadigd bij de productie van op papier gebaseerde verpakkingen. Wij selecteren zorgvuldig papierleveranciers met bewezen duurzame praktijken. Goed beheerde bossen ondersteunen milieuvriendelijke bosbouw en helpen waardevolle hulpbronnen voor toekomstige generaties te behouden. Al onze papierproducten zijn gemaakt van elementair chloorvrije (ECF) gebleekte vezels. Wij gebruiken geen elementair chloorgas tijdens het papierbleekproces, waardoor de vorming van dioxines en kankerverwekkende stoffen wordt voorkomen.


2. Bioplastics

Conventionele koelbekers voor eenmalig gebruik, zoals plastic bekertjes en bestek, worden gemaakt van fossiele brandstoffen. Na een korte levensduur van ongeveer 20 minuten belanden conventionele wegwerphoreca-artikelen hoogstwaarschijnlijk op stortplaatsen waar het tientallen jaren duurt voor ze zijn afgebroken, waarbij broeikasgassen vrijkomen. Wij bieden een assortiment alternatieve, duurzamere koude bekers en schalen, bestek en tassen gemaakt van bioplastic - een innovatieve kunststof op plantaardige basis. Net als traditionele plastic bekers met deksels zijn de heldere bekers en schalen glashelder en robuust, en bieden ze uitstekende resultaten bij het serveren van koude gerechten en dranken. Het bioplastic is composteerbaar in een commerciƫle installatie. Bovendien is de koolstofvoetafdruk van de productie van bioplastic tot 75% lager dan die van conventionele kunststoffen zoals PET.


3. Rietsuiker

Verpakkingen van suikerrietpulp worden gemaakt van pulp van suikerrietmolens en zijn uiterst duurzaam, licht van gewicht, goedkoop en biologisch afbreekbaar in 30-90 dagen wanneer ze worden blootgesteld aan composteringsomstandigheden. Het heeft geen smaak, geur of schadelijke additieven en kan worden verwarmd of ingevroren. Daardoor is het een ideaal alternatief voor de traditionele polystyreen maaltijdverpakkingen. En ze zijn gecertificeerd als thuis composteerbaar volgens de Australische AS5810 normen! Dit geeft u de kans om organisch afval van de stortplaats te houden. Onze productiefaciliteit voor suikerrietpulp bevindt zich in China en vervaardigt onze meeneemcontainers, clamshells, borden, schalen en kommen. De faciliteit is gecertificeerd volgens ISO 14001 - Milieubeheersystemen. Al onze producten zijn koolstofneutraal.


4. HoutOns houten BioCutlery is gemaakt van Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd berkenhout. FSC is de industrienorm voor duurzaam beheerd hout en houtproducten. De fabriek beschikt over ISO-9001 certificaten voor kwaliteitsbeheer en ISO 22000 certificaten voor voedselveiligheid. Al onze producten zijn koolstofneutraal.
Onze wegwerp cateringproducten zijn ontworpen en geproduceerd om een betaalbare, hygiƫnische en esthetisch aangename oplossing te bieden voor uw klanten om onderweg van voedsel te genieten, zonder negatieve impact op het milieu.

En nu duurzaamheid en milieuvriendelijk leven snel aan populariteit winnen bij de consument, zijn onze duurzame verpakkingsoplossingen ook goed voor het bedrijfsleven.

Wij bieden duurzame voedselverpakkingen gemaakt van planten, niet van olie, voor bedrijven die, net als wij, het milieu willen behouden en beschermen voor de huidige en toekomstige generaties.

Met een breed en gevarieerd productassortiment - van koffiemokken en bekers voor koude dranken tot borden, schalen en dienbladen, servetten, tassen en nog veel meer - dus wat u ook serveert, wij hebben er een milieuvriendelijke verpakkingsoplossing voor.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x