Over de King Belgium Acadamy

Opleidingen, trainingen en workshops bij King Belgium

Sinds vele jaren zijn opleidingen oneindig in aanbod gezien de enorme kennis die King Belgium in huis heeft op vlak van reiniging, hygiëne producten- interieur-, sanitair- en vloerreiniging, duurzame producten en materialen, verpakkingen, enz… 

Hoewel wij reeds verschillende initiatieven ondernomen hebben zijn er allicht nog meer mogelijkheden om onze expertise aan te bieden en dit alsook in samenwerking met onze Partners.

Opleiding Facilitaire producten

Het opleiden van o.a. nieuwe personeelsleden en/of van de bestaande schoonmakers is noodzakelijk voor het goede en efficiënte verloop van het uitvoeren van de taken. 

Aanpassingen van gebouwen of het vernieuwen van vloeren zijn zeer vaak de momenten om schoonmaakplanning, organisatie en methodieken te herzien. Goede en aangepaste schoonmaakopleidingen op maat dragen altijd bij tot een beter resultaat. Het gebruik van de materialen en het toepassen van bepaalde schoonmaak methodieken dragen ook bij tot een goede hygiëne. Elke schoonmaakopleiding heeft daardoor een theoretisch deel en een praktijkgericht onderdeel

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden die King Belgium kan aanbieden?

 1. In-house opleidingen bij de eindklant- op locatie
 2. Demozone te Willebroek- Tisselt
  • Workshops: actieve sessies met theorie en uitwisselen van praktijkervaringen in schoonmaak
 3. Online Opleidingsmogelijkheden
  • Leerplatform voor E-learning (in samenwerking met Toeleverancier naar keuze)
  • Webinars: Cursussen en modules aangeboden via een communicatieplatform.
  • Upload van YouTube filmpjes (bv. gebruik van microvezeldoeken; aanvullen van dispensers) Allemaal maatwerk die op vraag van de klant ter beschikking kunnen gesteld worden via een webshopaccount -specifiek profiel (op aanvraag met login)
  • Online Webinars: o.a. onze Partner Vileda heeft een zeer uitgebreid aanbod betreft schoonmaaktopics dewelke online te (her)beluisteren zijn . (Basiskennis harde vloeren, Basiskennis schoonmaak, schoonmaaksystemen, gebruik van microvezelmaterialen, enz…).

King Belgium organiseert sinds vele jaren ook opleidingen met leveranciers/ fabrikanten. Bespreek daarom tijdig uw aanvraag naar training en opleiding via ons mailadres: training@kingbelgium.be

Klik hier om uw aanvraagformulier in te vullen:

aanvraagformulier

Wat zijn de type opleidingen die King Belgium kan aanbieden?

Opleiding Schoonmaak:

Aan een goed en correcte gebruik van schoonmaakproducten gaat bovendien een goede opleiding vooraf. De toelichting aangaande toepassingen en doseringen zijn van essentieel belang in een correct gebruik die een goed eindresultaat garandeert.

Dagelijkse en periodieke schoonmaaktaken worden vaak fout geïnterpreteerd. Schoonmaken thuis en op het werk zijn totaal verschillend. Het onderscheid tussen deze twee komt uitvoerig aan bod in de opleiding ‘Basisprincipes in schoonmaak’. 

Een goed voorbeeld van onze trainingsdiensten en aanbod in de schoonmaak en Hygiënische sector zijn de gedifferentieerde trainingen.

Voorbeelden van deze trainingen kan u hieronder consulteren.

 • Basistechnieken in schoonmaak
 • Ecologisch schoonmaken met aangepaste producten
 • Ergonomisch schoonmaken
 • Correct gebruik van materiaal en technieken (Vouwtechnieken, impregneren van werkdoeken en moppen, gebruik en opbouw van een schoonmaaktrolley, …..)
 • Reiniging in de Zorg

Opleiding Handhygiëne:

Hanhygiëne trainingen en opleiding zijn noodzakelijk binnen de instellingen. Personeel, Schoonmaakploeg, logistieke medewerkers, Verzorgenden, vrijwilligers en bezoekers moeten voldoende geïnformeerd zijn voor het wel slagen van een goed handhygiëne-beleid.

U kan hiervoor ten volle vertrouwen op de kennis van de medewerkers van King Belgium en onze Partner(s)

Naast de toelichting aangaande dispensers is het van cruciaal belang dat de handhygiëne goed getraind wordt.

 • Hanhygiëne training en toepassingen – theorie en praktijk

Opleiding in samenwerking met onze partners/leveranciers/ fabrikanten:

Chemicals:

King Belgium gaat naast de training op locatie met onze partners ook met zijn Partners (bvb. Diversey, Ecolab, Tana,…) op zoek naar een Online trainingsaanbod om op zo kort mogelijke termijn bepaalde topics voor de klant in kaart te brengen zodat de personeelsleden en de uitvoerende medewerkers zo snel mogelijk geïnformeerd zijn.

Papierwaren:

King Belgium verdeelt op zijn platform verschillen A-Brands (Essity, Kimberly Clark, Metsä, Lucart, Wepa, enz…) in papierwaren. Het aanbod aan trainingen is beperkt maar kan zeer interessant zijn om papierproductieprocessen, papierkwalilteiten en milieulabels te begrijpen en te herkennen. Dispensersystemen dringen zich op in het hygiënisch gebruik van deze producten.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x