Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

King Belgium sluit naadloos aan bij het plan van de Bunzl Group rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit plan vormt de basis voor een maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid en biedt duidelijke richtlijnen rond zeven thema’s:

  • Ethisch ondernemen

  • Goed werkgeverschap

  • Gezondheid en veiligheid

  • Milieu

  • Maatschappij

  • Klanten

  • Leveranciers

Rol in de maatschappij

Wegwerpverpakkingen zijn per definitie niet duurzaam … maar de markt is vragende partij. Ziekenhuizen en woonzorgcentra denken bijvoorbeeld in de eerste plaats steeds aan hygiëne (niet overdragen van besmettingen door het wegwerpen van gebruikt materiaal), het gebruiksgemak, logistieke optimalisatie en aan een correcte prijs. 

In ons huidige assortiment hebben we al heel wat milieuvriendelijke (duurzame, recycleerbare en composteerbare) oplossingen. King Belgium blijft echter steeds zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven die voldoen aan alle aankoopcriteria van onze klanten. We merken een evolutie naar recycleerbaarheid en/of composteerbaarheid van de verschillende soorten disposables en hygiëne producten, milieuvriendelijke onderhoudsproducten, papierwaren met FSC-label (Forest Stewardship Council), …

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


In 2020 is het derde duurzaamheidsrapport verschenen. Het handelt over de doelstellingen, acties en resultaten op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen van werkjaren 2016-2019. King Belgium haar bedrijfsactiviteiten en bedrijfscultuur zijn erop gericht om dagdagelijks duurzaam te werk te gaan. 

Het tweede duurzaamheidsrapport werd uitgebracht in 2016, eveneens volgens de GRI-richtlijnen. Het is een weergave van het MVO-beleid over de werkjaren 2014-2015. De doelstellingen uit het eerste verslag werden gerealiseerd en in dit verslag rapporteren we ook over nieuwe initiatieven die aantonen hoe King Belgium in de praktijk Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.


In 2014 werd het eerste duurzaamheidsrapport van King Belgium opgemaakt volgens de Richtlijnen voor duurzaamheidsverslaggeving (GRI). Dit eerste rapport was een weergave van het MVO-beleid over de werkjaren 2011-2012-2013. Lees hier het eerste duurzaamheidsverslag van King Belgium.


Milieuvriendelijke service-verpakking

King Belgium is lid van Fost Plus en zat destijds mee rond de onderhandelingstafel over de heffing van een taks op serviceverpakkingen. Dit zijn wegwerpverpakkingen die gebruikt worden om een voedingsproduct te kunnen aanbieden aan een klant. Deze verpakkingen belanden meestal in een vuilnisbak of in het milieu. De taks wordt gebruikt om deze verpakkingen te verwerken. King Belgium probeert zoveel mogelijk milieuvriendelijke alternatieven te vinden voor deze wegwerpproducten en aan te bieden aan de klanten.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x