Duurzame oplossingen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maakt in veel organisaties en bedrijven een steile opmars. En dit zal de komende jaren zeker niet afnemen. Eén van de aspecten van MVO is onze plicht om zorg te dragen voor het milieu. 

Al jaren streven wij ernaar om ons assortiment duurzame producten te vergroten. Van veel disposables, onderhoudsproducten en hygiëne producten kunnen wij u een duurzame variant aanbieden.

Duurzame materialen

Waarom is ons ‘BeGreen’-assortiment duurzamer dan ons klassieke assortiment? Dat heeft te maken met de grondstoffen waarvan ze gemaakt zijn, met de impact die ze hebben op ons milieu, met de manier waarop ze in het verleden verwerkt zijn (gerecycleerd) of na gebruik verwerkt kunnen worden (composteerbaar of recycleerbaar). 

Wat is de beste keuze?

Milieubewuste verpakkingen en disposables kennen vele varianten en materialen. Wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw eigen wensen en eisen. Enerzijds kunt u kijken naar het materiaal- en grondstofgebruik, maar wellicht houdt u ook rekening met de manier van verwerking van het afval.

Hieronder vindt u enkele van de labels die onze milieuvriendelijke producten dragen:

Bunzl staat in de FTSE4Good Index. Deze ranglijst meet de prestaties van bedrijven die voldoen aan wereldwijde standaarden voor verantwoord ondernemen.In onze maatschappij wordt er veel afval geproduceerd. Producten met dit icoon kunnen als afval verwerkt worden tot een nieuw herbruikbaar gebruiksvoorwerp.
Nordic Ecolabel is een Scandinavisch label en kan teruggevonden worden op wasmiddelen, detergenten, handafwasmiddelen en machineafwasmiddelen. Bij de productie mag slechts een beperkt aantal additieven en grondstoffen worden gebruikt. Het label biedt bovendien een kwaliteitsgarantie voor het schoonmaakresultaat.Het FSC keurmerk garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. Hout en afgeleide producten of andere bosproducten die een FSC claim dragen, kunnen dit bovendien enkel wanneer ook de verwerkende keten van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt op vlak van traceerbaarheid.BeGreen is het label van Bunzl voor onze ecologische alternatieven.


Dit Duitse label wordt toegekend aan producten waarvan de productie maximaal milieuvriendelijk wil zijn. De materialen moeten voldoen aan criteria die onder andere met betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid verband houden.Producten met dit label geven aan dat ze klimaatneutraal of CO2-neutraal zijn en dat hun productieproces niet heeft bijgedragen aan klimaatverandering.Als de term wordt toegepast op kunststof, dan betekent ‘composteerbaar’ dat het materiaal kan verwerkt worden in de industriële compostering.Het Cradle-to-Cradle-certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten. Het principe gaat ervan uit dat producten na hun levensduur geheel zijn te gebruiken in nieuwe producten of volledig biologisch afbreekbaar zijn.Het EU Ecolabel is betrouwbaar en biedt zekerheid: alle producten en diensten met het label zijn door onafhankelijke instanties gecontroleerd op het naleven van strenge milieucriteria.Verpakkingen of producten met het OK-compost INDUSTRIAL-label zijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor al hun componenten, inkten en additieven.

 keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x