Elektrische vrachtwagen

Over King Belgium

King Belgium is een dienstverlener in facility, catering en medische disposables. Ook persoonlijke beschermingsmaterialen, hygiëne- en onderhoudsproducten behoren tot ons gamma. In België en Luxemburg levert King Belgium rechtstreeks aan eindverbruikers. Vooral in de healthcaresector (ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, …) maar ook in scholen, openbare instellingen, bedrijven, pretparken en cateraars.

King Belgium en MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een mindset bij King Belgium. Sinds enkele jaren bieden we steeds meer ecologische en duurzame producten aan. Ook op logistiek vlak denken we steeds vooruit, in samenwerking met onze logistieke partner Van Oort.

We hebben ongeveer een 8000-tal actieve klanten en we leveren dagelijks ongeveer op 400 à 450 plaatsen. Het is onze verantwoordelijkheid om na te denken over de logistiek van de toekomst, hoe we in de toekomst onze klanten gaan beleveren, rekening houdend met het klimaat en onze omgeving.

Eerste 100% elektrische vrachtwagen

In juli 2020 testte King Belgium in samenwerking met zijn logistieke partner Van Oort Transport een 100% elektrische vrachtwagen. Deze vrachtwagen stoot geen CO₂ uit, wordt opgeladen met groene energie, slaat remenergie op en gebruikt deze tijdens het rijden en is bovendien heel erg wendbaar en stil. Uitermate geschikt om in de stadskernen te gaan leveren. Daarnaast is het voor de bestuurders een aangename ervaring om met een elektrische vrachtwagen te gaan beleveren. De implementatie van het voertuig werd gerealiseerd in de zomer van 2021.

Van Oort Transport

Sinds 16 jaar is Van Oort Transport de logistieke partner van King Belgium. Dagelijks rijden ze met een 17-tal vrachtwagens doorheen België om alle klanten van King Belgium te beleveren.

Als transporteur blijven ze steeds innoveren en inzetten op nieuwe technologieën. Zo zijn alle vrachtwagens van de nieuwste generaties en voldoen ze aan de strengste Euro-emissienormen. Daarnaast volgen de bestuurders ook nog cursussen om zo ecologisch mogelijk te rijden, worden het aantal leeg gereden kilometers beperkt en worden de leveringen slim ingepland.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x