Amcor ULTRA - gecertificeerd voor sterilisatie met waterstofperoxide

07 mei 2020

Amcor ULTRA-zakjes en rollen zijn onlangs gecertificeerd voor sterilisatie met waterstofperoxide

De ULTRA-zakjes en rollen van Amcor kunnen nu 100% aan de behoeftes beantwoorden van ziekenhuissterilisatiecentra

In reactie op de groeiende belangstelling van gezondheidswerkers zijn Amcor's ULTRA-verpakkingen nu gecertificeerd voor verdampte waterstofperoxide-sterilisatie en stoomsterilisatie (autoclaaf) bij 134 °C. De accreditatie betekent dat ULTRA-verpakkingen een unieke oplossing kunnen bieden voor de sterilisatie van alle herbruikbare medische hulpmiddelen.

Ziekenhuissterilisatiecentra gebruiken voornamelijk stoomsterilisatie (autoclaaf), waarbij sterilisatie met waterstofperoxide wordt gereserveerd voor instrumenten die bijzonder gevoelig zijn voor hoge temperaturen. Traditioneel gebruiken ze verschillende verpakkingen, afhankelijk van het proces en de aard van het te steriliseren instrument (of instrumenten). Deze aanpak dwingt ziekenhuizen om een grote verscheidenheid aan verpakkingen op voorraad te hebben en hun medewerkers meer tijd te besteden aan het implementeren van deze veeleisende processen.

ULTRA-zakken zijn een vereenvoudigd alternatief, omdat ze zowel voor stoomsterilisatie (autoclaaf) als voor waterstofperoxide-sterilisatie kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten. Ziekenhuizen kunnen daarom op één enkel product vertrouwen om in al hun sterilisatiebehoeften te voorzien. ULTRA-verpakkingen hebben ook andere voordelen, waaronder:

  • hun duurzaamheid en perforatieweerstand: ULTRA-zakjes, gemaakt van een poreuze stof en stevige transparante film, zijn beter in staat om hun integriteit te behouden wanneer ze worden opgeslagen en vervoerd in de ziekenhuisomgeving. Deze weerstand en lange levensduur zorgen voor steriliteit tot op het punt van gebruik, wat de veiligheid van de patiënt behoudt en het afval drastisch vermindert
  • snelheid van gebruik: ULTRA-verpakkingen vereenvoudigen en versnellen het verpakken en verwerken in vergelijking met traditionele systemen, wat ze essentieel maakt in zeer drukke sterilisatieomgevingen, waar betrouwbaarheid cruciaal is en waar elke seconde telt.
  • de kwaliteit van hun ontwerp: elke verpakking is uitgerust met een transparante en resistente filmzijde, waarmee gebruikers de inhoud visueel kunnen bevestigen zonder de zak te hoeven openen, wat de steriliteit in gevaar zou brengen. De afpelbaarheid van ULTRA is ideaal voor gebruik in de operatiekamer, omdat deze producten kunnen worden geopend zonder microdeeltjes te verspreiden

"Ervoor zorgen dat herbruikbare medische apparatuur op de juiste manier wordt gereinigd, ontsmet en gesteriliseerd, is een technisch veeleisende taak en met het oog op de gezondheid van patiënten zijn fouten niet toegestaan", zegt Max Baruch, Hospital Sales Director, Amcor. “We hebben al zeer positieve feedback ontvangen van onze klanten, van wie velen profiteren van verhoogde efficiëntie vanwege de superieure levensduur, barststerkte en afdichtingssterkte van ULTRA-producten. Nu, met deze nieuwe accreditatie, zijn we ervan overtuigd om het ultieme in praktische bruikbaarheid te bieden, met daarnaast alle kenmerken van kwaliteit en betrouwbaarheid waarop we onze reputatie hebben gebouwd. "

Deze nieuwe certificering garandeert dat ULTRA-verpakkingen voldoen aan de meest recente Europese en internationale normen, EN 868 en ISO 11607, en in het bijzonder aan de vereisten voor steriele barrièresystemen (SBS). Ze worden dus geschikt geacht voor gebruik met alle herbruikbare chirurgische apparaten die zijn gesteriliseerd met stoom of waterstofperoxide.

Deze nieuwste ontwikkeling van Amcor leidt tot een eenvoudigere, snellere en efficiëntere verpakkingsoplossing voor herbruikbare medische hulpmiddelen, het geeft meer vertrouwen in de steriliteit van de hulpmiddelen en vermindert het volume en de verspilling van verpakkingsmateriaal aanzienlijk, twee van de belangrijkste zorgen van zorgverleners.

Exclusief verkrijgbaar bij King Belgium!

Amcor ULTRA - gecertificeerd voor sterilisatie met waterstofperoxide
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x